23. 5. 2014

První a poslední

Mám jednu důležitou otázku. Není ale dané, že je důležitá pro všechny. Někomu to možná přijde jako pitomost a v hlavě jej napadne jen plno otázek. Proč se vůbec někdo zaobývá takovými věcmi? A jaký k tomu má důvod? Ma vůbec cenu nad tím přemýšlet? A pokud ano, proč tedy je všude tolik otázek? Není přemýšlení právě o tom, klást si otázky a hledat odpovědi? A taky si občas myslíte, že na tu Vaši otázku žádná správná odpověď neexistuje? Že na ni nikdo nedokáže správně odpovědět? Proč mi v hlavě víří tolik mnohdy nesmyslných otázek?

Má tohle všechno vůbec smysl? A jestliže ti, co tvrdí, že vše má svůj důvod a smysl a vůbec všechno, proč tedy musíme myslet? Proč někdy nevypnout a neřídit se jen vlastními instinkty? Vám se nikdy nestalo, že jste si mysleli, že Váš mozek každou chvílí pod návalem otázek a myšlenek exploduje?

Jaký důvod tohle všechno má? Přáli byste si, aby existoval knoflík, kterým tohle všechno vypnete? Kterým se tenhle tok všemožných otazníků zastaví? Ale co potom? Jak se budeme všichni chovat? Stejně?
Každý z nás je jedinečný a má přeci svoje názory a myšlenky, nebo ne?
                          Já se ale ptám - jaký názor máš ty?

2 komentáře:

  1. Dost dobrá úvaha.... takové tlačítko by se jinak hodilo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, děkuju :3 Jo, že? Prostě jen tak vypnout a na nic nemyslet :3

      Vymazat

Děkujeme za tvůj komentář, moc si toho obě vážíme! :)