13. 8. 2014

Charakter

Nedávno mi můj kamarád poslal obrázek, na kterém bylo napsané: Hodně lidí by se asi leklo, kdyby viděli v zrcadle místo sebe, svůj charakter.
Přes noc jsem nad tím přemýšlela a něco na tom bude.
  Hodně z nás jsme se sebou spokojeni. Myslí si, že se k ostatním chovají dobře, že jejich činy jsou správné a jsou vlastně tak trochu dokonalí. Ale nevidí to, co vidí ostatní lidi.
 Znám lidi, kteří jsou k ostatním hodní, když se jim to hodí a potom, když jsou spokojeni, tak udeří a jsou ti nejhorší, které znáte.
 Jsou lidi, kteří používají intriky k tomu, aby byli úspěšní. Jdou si za tím, co chtějí, i přes to, že ubližují ostatním, že ne vždy jednají férově a tak, jak se správně má. Neohlížejí se, jdou si pro to, co chtějí a je jim všechno jedno. Tváří se jako vaši přátelé a pak, když to získají, vykašlou se na vás.
 Věřím, že kdyby se na sebe podívali do zrcadla, kdyby viděli to, jací jsou, nelíbilo by se jim to.
Teda aspoň doufám, upřímně, neznám člověka - špatného člověka - který by byl se sebou až tak moc spokojený.
 Když se nad tím tak zamyslím, každý máme nějakou tu špatnou vlastnost, neděláme vždy všechno až tak úplně suprově a top, jak po nás společnost požaduje. A kdybychom to všechno viděli, nelíbilo by se nám to.
Ale někdy by bylo potřeba, aby jsme viděli, jací jsme, protože se pak stane, že to přeroste do hrozné výšky a jsme nesnesitelní.



3 komentáře:

  1. Je to opravdu k zamyšlení :) Líbí se mi, jak jsi to zpracovala a víceméně vystihla podstatu celého popisku toho obrázku, který ti poslal kamarád. Dovolil bych si podle téhle teorie rozdělit lidí do tří kategorií. Vezmu to sestupně.
    První kategorie jsou lidé, kteří by se za svůj charakter nestyděli, kdyby ho viděli v zrcadle. Povahově se jedná o přátelské lidi, kteří jednají s lidmi fér a nesnaží se někoho pomlouvat nebo využívat.
    Druhá kategorie jsou lidé, kteří jsou něco mezi první a třetí. Přímo mi to připomnělo jeden obrázek, kde stálo: Střetnou se kamarádky v kavárně a nemají se o čem bavit. Proč? ....Protože přišly všechny :D Je to takové sprosté někoho pomlouvat za zády. Nehledě na to, že když se to ta osoba doví, tak je to dosti nepříjemné zjištění, že někdo, komu důvěřuješ tě s druhým pomlouvá. A není to jenom o pomluvách, jen mi to přijde jako to hlavní u téhle kategorie. Vlastně to ani nedělají s nějakým záměrem většinou a ani si to občas neuvědomí, co dělají a nebo jim to nepřijde divné.
    A třetí kategorie jsou egoisté. Jejich jednání je tak sobecké. Dělají všechno, jen pro své dobro a jsou schopni pro to udělat cokoliv. Přímo jsi to vystihla tím, že využívají intriky k tomu, aby byli úspěšní. Měli by se nad sebou zamyslet a vžít se třeba do situace toho druhého a vidět, jak se chová.
    To je tak všechno k mému názoru. A ty by jsi měla více psát a nebo by ti měl kamarád více posílat takové obrázky ;)
    P.S.: Mám pocit, že v noci je čas na spaní a ne na přemýšlení, není tomu tak? :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvoje vždy promyšlené smysluplné komentáře se nevídají jen tak a proto si tě jako čtenáře musíme vážit. Je hezké, jak se umíš podělit o svůj názor a o to tady jde. Mnoho lidí si články jen projede pohledem, možná se nad tím zamyslí, ale málokdo se se svými myšlenkami podělí. Za to jsme ti neskutečně vděčné a já osobně doufám, že tě další články také zaujmou ;)

      Vymazat
    2. Opravdu pěkně jsi to rozdělil :) Přesně do takových kategorií, které jsem myslela.
      A ano, v noci se doopravdy spí. Jenže co dělat, když si unavený lehneš do postele, ale tvůj mozek najednou začne stávkovat a řekne si, že chce přemýšlet... Ale to určitě sám musíš dobře znát :)
      Jinak moc děkuju za komentář, vážím si toho :)

      Vymazat

Děkujeme za tvůj komentář, moc si toho obě vážíme! :)